Translate

zondag 8 maart 2015

Vertelkastje

Al een tijdje kijk ik verlekkerd naar de mooie Kamishibai's, de uit Japan afkomstige verteltheatertjes. Niet zo lang geleden, tijdens een training 'Voorlezen' kwam ik voor het eerst in contact met de Kamishibai, en zeker nu ik regelmatig voorlees aan lichtdementerenden, speel ik met het idee om zelf verhalen en tekeningen te verzinnen voor zo'n kastje.

Op internet zie je onverwacht veel soorten en maten, en ik vind ze allemaal even leuk! Maar wat ik aan dit kastje hier op de foto's heel handig vind, dat is dat het echt een koffertje is waarin je enkele attributen bij het verhaal kunt meenemen. Dit vertelkoffertje heb ik gevonden op de site van Trees van Stichting Oscar. Voor mij een ideaal Theater/ voorlees/ vertelkoffertje omdat het een door mij nog zelf te lamineren A4 formaat is, in tegenstelling tot de meesten die A 3 formaat zijn.
Of het nog een echte Kamishibai is dat weet ik niet, want hij heeft geen kleppen aan de voorkant, maar ik vind hem geweldig!

Gisteren in het eerste voorjaarszonnetje lekker buiten het kastje nog even in de olie gezet, en laat nu de inspiratie maat komen. Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: