Translate

zondag 8 april 2018

Een Droomvallei feestje


Zaterdag 7 april 2018,  de eerste dag van het jaar dat we ons volop in de zon konden baden, was er in het 'verre' Breda een feestje. Nee, ik bedoel niet in het park waar velen van de zon genoten, maar een stukje verderop. In de kelder van de Evangelische Lutherse kerk, vierden we de boekpresentatie van verschillende Droomvallei auteurs. Esther van der Ham, oprichtster en eigenaar van de Droomvallei Uitgeverij, presenteerde haar nieuwe roman Confrontatie. De andere presentaties waren van Jolanda Pikkaart, Anke van Haften en Daniëla Postma.


In dit digitale tijdperk gaat veel contact via email, chat,
 facetime, skype, noem maar op. Juist daarom was het extra leuk om collega- auteurs, redacteuren, en vormgeefsters (inderdaad, veel vrouwen...) hier in het echt te ontmoeten. Het versterkt de onderlinge band. De Droomvallei-familie-band.

Wat de dag voor mij extra bijzonder maakte, is dat ik een deel van mijn kindertijd in Breda doorbracht. Ik kom er bijna nooit meer. Toen ik jong was vond ik het een kleine benauwde plaats. Nee, richting Amsterdam moest ik.
Nu, jaren later, veel omzwervingen later, en een woonplaats die veel kleiner is dan Breda later, vraag ik me af wat er nou klein en benauwd was.

Ik kom aan op het station dat ik nauwelijks meer herken. 
Ik loop door het vertrouwde Valkenberg, bezaaid met mensen in het gras. 
Bourgondisch, levensgenietend.
Ik zie een grote markt met terassen vol mensen.

Dat buiten leven, dat genieten...
Zo dichtbij en zo zuiderlijk.

Geen opmerkingen: