Translate

donderdag 30 mei 2019

Voorbereiding: De laatste loodjes

Wanneer je er niet mee te maken hebt kun je je nauwelijks voorstellen dat er zo veel tijd gaat zitten in het voorbereiden van een boekpresentatie. Sinds ik in januari hoorde wanneer het boek 'Nieuwe avonturen van Meneer Humble' uit zou komen, ben ik bezig met de voorbereiding van de presentatie.

Eén van de grootste punten is: WANNEER.
Er zijn altijd mensen die je er graag bij wilt hebben maar die op een bepaalde datum niet kunnen. Daar heb ik me voor een deel aan aangepast. Zo bleef 2 juni als meest ideale datum over. Hoewel, ideaal. Het valt nog in de vastentijd en na veel wikken en wegen heb ik besloten om deze ene dag de vasten te breken en de volgende dag weer verder te gaan. Een moeilijke keuze, de vasten breken dat doe je niet zomaar. Bovendien vasten enkele dierbaren ook; zullen ze wel/ niet komen tijdens deze tijd van rust en inkeer?
2 juni was de dag dat mijn zusje en mijn beide zoons in het land zouden zijn. Zouden... door problemen met het vliegtuig is mijn zusje niet in het land en kan er dus helaas niet bij zijn. De oudste zoon heeft uiteindelijk die dag een optreden met zijn band en kan er dus toch ook niet bij zijn. De jongste zoon heeft tijd vrij gemaakt en zal komen filmen. Daar ben ik erg blij mee.
Zo zie je. Je kunt eigenlijk niet met alles rekening houden. Je maakt een plan maar gaandeweg veranderen de plannen en toch moet je een datum prikken. Lang van te voren.

En dan krijg je de volgende punten: Waar (welke zaal), Wie (uitnodigen), Waarom (wat ga je vertellen tijdens de presentatie), Persberichten schrijven, etc.
Ja, ik beken, ik heb tot nu toe twee keer een deel van de nacht wakker gelegen mezelf afvragend of nu echt alles is geregeld. Waarom doe ik dit eigenlijk...Nou simpel, als je schrijft moet je ook naar buiten treden. Of je wilt of niet.

Het is een uitdaging om jezelf te blijven ontwikkelen. Ik wil het beste uit mezelf halen, dat is iets waarvoor je je grenzen moet verkennen en vaak een stukje oprekken. Voor een introvert, verlegen mens zoals ik ooit was is het een grote stap om voor een publiek te spreken. En het uiteindelijk nog leuk te gaan vinden ook. Maar het blijft een beetje spannend. Het is bijna zo ver.

Geen opmerkingen: