Translate

zaterdag 27 juli 2019

Alle beetjes helpen voor het NSGK

Ik ben erg voor een inclusieve samenleving, zoals je dat met een mooi woord kunt noemen. Niemand mag worden uitgesloten van het dagelijkse leven.

https://www.nsgk.nl/vrijwilligers/Nou kwam er gisteravond iemand langs de deur van het NSGK, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.  Of ik collectant wilde worden, ze houden van 11 tot 16 november een collecteweek en zoeken nog collectanten voor de buurt. Hè get, dacht ik. Nee hè.
Ik had me voorgenomen nooit meer te collecteren na enkele nare ervaringen van jaren geleden. Het is niet prettig om te worden uitgescholden door wildvreemden... Tot mijn verbazing stond ik te twijfelen. Voor gehandicapte kinderen... Ach gossie...En voordat ik het wist zei ik 'Ja, ik doe het.'
Vanochtend ging ik naar de site van het NSGK en ik werd steeds enthousiaster. Wat een leuke organisatie, levendig, nergens flauw, goeie ideeën. Eigenlijk ben ik heel blij dat ik nou eens JA heb gezegd.

https://www.youbedo.com/ Er bestaat een wel heel makkelijke manier om NSGK , en andere goede doelen, te steunen door simpelweg je boeken niet meer bij Bol te bestellen maar bij YOUBEDO. Ik heb het heel eerlijk gezegd nog niet zelf uitgeprobeerd maar het zou heel gemakkelijk zijn, net als andere online boekenwinkels...
Er gaat per gekocht boek 12% naar het door jou gekozen goede doel. Okee, het is misschien niet heel veel maar zoals we weten helpen alle beetjes. Ik ga het eens proberen.
Geen opmerkingen: