Translate

zondag 22 januari 2017

Meneer Humble in de Gambia

Tsja, wat doe je wanneer je een geweldige houtbewerker in de familie hebt? Natuurlijk, dan vraag je hem of hij je Meneer Humble in hout kan en wil maken. Nou woont mijn zwager in de Gambia en daar ben ik dus even op familiebezoek. Ik geef hem de hiernaast staande kaarten als voorbeeld en wacht vol spanning op het resultaat.

Een vorige keer had ik een andere houtbewerker hetzelfde gevraagd en die kwam met een aandoenlijk beeldje terug. Alleen was het geen Humble meer. Hij dacht waarschijnlijk dat ik niet kon tekenen en heeft zelf de benen en armen van Humble wat eleganter gemaakt. 

Mijn zwager Mustapha komt met prachtige Humbles terug. Ik ben zwaar onder de indruk en bestel meteen vijf extra Humbles bij hem. Hij belooft ze af te hebben voordat ik terugga.
Maar het zijn spannende tijden in de Gambia. De oude president wil niet opstappen om plaats te maken voor de eerlijk gekozen nieuwe president, en zo kan het gebeuren dat ik halsoverkop wordt teruggevlogen met een evacuatievlucht in verband met de politieke spanningen. Het ergste is het om de familie  achter te moeten verlaten in een onzekere tijd. Hals over kop, zonder afscheid te kunnen nemen.
Bijkomend verdriet(-je) is dat mijn bestelde Humbles niet af zijn. En op dit moment is er zelfs geen hout te koop omdat de verkopers het land uit vluchten.
Gelukkig komt inmiddels de situatie tot rust, de president verlaat het land, en nu is het afwachten op herstel. Vluchtelingen zullen waarschijnlijk snel terugkeren.
En de nieuwe beeldjes? Dat komt vast goed, met een beetje geduld. Hopelijk heeft Mustapha dan weer werk en dus een inkomen. En vooral HOOP, dankzij de nieuwe president.
Geen opmerkingen: