Translate

zaterdag 22 september 2018

Humble presentatie Huizen

Afgelopen donderdag hield ik een presentatie over mijn schrijversleven, voor het Huizer Schrijversgilde. Het werd een erg leuke middag, mede dankzij de schrijfopdrachten waar erg leuke stukjes op kwamen.

Ik vertelde over de achtergrond van mijn schrijven. Als jong meisje schreef ik al gedichtjes en zelfs een kerststukje dat werd uitgekozen om op te voeren. Ik zat toen in de zesde klas, ik zal een jaar of elf, twaalf zijn geweest, en ik herinner mij het magische gevoel toen mijn tekst tot leven kwam op het toneel.

Uiteraard vertelde ik over het ontstaan en de ontwikkeling van Humble, mijn alter-ego. Over de uitgave van mijn boek en de voorbereiding voor mijn tweede boek bij Droomvallei Uitgeverij, en over mijn plannen voor de toekomst met meneer Humble.

Een belangrijk aspect van het schrijven anno 2018 is het feit dat je naar buiten moet treden; je kunt niet meer stilletjes op een zolder zitten schrijven en verder niets doen, als je gelezen wilt worden. Je moet jezelf laten zien en horen! Ik noemde enkele voorbeelden hoe ik mij als introvert daarop probeer voor te bereiden. Stembevrijding, buikdansen, seminar Speak2Inspire, etc.

Daarna kreeg iedereen drie schrijfoefeningen gebaseerd op Humble waar ze uit konden kiezen. Het was erg leuk en vaak ontroerend om te horen en te lezen hoe (meneer) Humble leeft bij iedereen, en wat hij oproept.
 Ivm privacy heb ik foto's uitgekozen die de sfeer weergeven maar waar mensen niet echt herkenbaar op staan.Het Huizer Schrijversgilde heeft regelmatig middagen waar leden vertellen over hun schrijversleven en andere interessante zaken. Voor meer informatie zie: huizerschrijversgilde.nl


Geen opmerkingen: